Byg din egen pc – Virkelig

Der var en tid, hvor du byggede din egen computer, indikerede en stor lodning eller kabelindpakning. På et tidspunkt, men at opbygge en pc er kommet for at indikere at få et bundkort, en strømforsyning, samt at tilslutte et par ledninger sammen. Der er ikke noget galt med det, men [Scott Baker] ønskede at virkelig udvikle en pc. Han sammensatte en XI 8088, en stil fra [Sergey], der har masser af fascinerende job på hans websted. [Scott] gjorde en fremragende udviklingslog plus en video, som du kan se nedenfor.

Som navnet antyder, er dette ikke et moderne i7 powerhouse. Det er en traditionel 8088 pc med en 16-bit backplane. På plus side er næsten hvad der er traditionelle gennemgående hul dele, undtagen en valgfri kompakt flash stikkontakt samt en del af VGA-kortet. [Scott] opnået brædderne fra retrobrew forums bestilling af bestyrelser, hvor forum enkeltpersoner gør PCB’er, der tilbydes til job som dette.

Hvis du forsøger at duplikere [Scott’s] -projektet, kan du opdage et par ideer fra at læse sine indlæg. For eksempel opdagede han, at modstandens sip på CPU-kortet var lidt højere end IC-stikkene. Lektionen er at oprette stikkontakterne først.

Scott brugte ikke en typisk 8088 chip, men snarere en NEC V20, som var en typisk opgradering tilbage i disse dage. Ud over backplanet såvel som CPU-kort har [Scott] ligeledes udviklet et floppy controller bord, et støjkort, en kompakt flashlæser samt et VGA-kort.

Der er en bestemt mængde cachet til at opbygge en pc, selv en gammeldags. Vi kan være lokket til at udvikle en til at kroge så meget som et par af de gamle printerportudstyr, vi stadig har hængende rundt.

Mens 8088 ikke er en supercomputer, der bare angiver, at du skal hakke hårdere. Især hvis du vil gå på 8088 mph.

Back to top