Kunst af siliciumchippen

Hvis du har overholdt gruppen af ​​reverseingeniører, hvis arbejde på traditionelle stykker silicium, fungerer vi regelmæssigt lige her på Hackaday, kan du godt være bekendt med udseendet af de forskellige elementer, der omfatter deres porte såvel som andre funktioner. Hvad du måske ikke er bekendt med, er de funktioner, der nogle gange kan opdages, som ikke har andre funktioner end den personlige nydelse af chipdesignerne selv. Sammen med transistorerne, modstandene, såvel som sammenkoblinger, er der nogle gange bitstykker af kunstværker indsat i ubrugte områder på matricen, kun synlig for de heldige tilstrækkelige til at eje et kraftigt mikroskop.

Heldigvis kan de af os uden et sådant instrument ligeledes tage et kig på disse værker, takket være Smithsonian-institutionen, som har samlet et galleri af dem på nettet som en del af deres chipsamling. I det opdager vi animationskarakterer som Dilbert, favoritter fra børnebøger som Waldo, såvel som den japanske Monster Godzilla. Der er dyr, køer, en leopard, en kamel, såvel som en porpoise, såvel som af programforretningslogoer aplenty.

På en måde er disse minuscule kunstværker, hvad vores mere stridte kommentatorer kan forklare som ikke en hack, men for at afvise dem på en sådan måde ville være at savne deres punkt. Selv i en alder af betydelige hold af integrerede kredsløbsdesignere, der arbejder med edb-værktøjer i stedet for de lone genier af gamle med deres håndudvikling, kan vi stadig se bit blinker af unikhed uden nogen praktisk eller industriel funktion såvel som uden nogen publikum undtagen en ekstrem få. såvel som vi kan lide det.

Se også på arbejdet i [Ken Shirriff] for en masterclass i IC Reverse Engineering.

Back to top