Farve NTSC-video direkte fra en AVR-chip

Vi har set kompositvideo ud fra AVR-chips Masser af gange før. Men vi kan ikke huske at komme på tværs af en, der formåede at producere et farvesignal. Dette projekt gør netop det, der producerer et farvevideosignal fra en ATMEGA168 uden at bruge eksterne integrerede kredsløb.

[CNLOHR] ses her, der viser sin præstation. Du vil huske ham fra glas-slide PCB-serverprojektet, han har arbejdet på for nylig. Denne gang er det et lille stykke gaming hardware, som han arbejder på. Men ved hjælp af fire stifter fra mikrocontrolleren, der er forbundet ved hjælp af modstande parallelt, er han i stand til at generere et farve NTSC-signal uden at bruge en chip som AD723.

Efter pause kan du se to minutters demo, hvor han viser spillet, der kører i et øjeblik, og giver en generel introduktion til, hvordan signalerne bliver bygget. Der er ikke et ton forklaring, men han sendte sin kode såvel som en ressource for dig at vise dig meget mere om NTSC-standarden. Måske kan du lave en farveversion af det AVR Tetris-spil?

[via reddit]

Back to top