Hackaday Prize Entry: Modular Rail Lighting

Ved drift af enhver form for hydroponisk landbrug er der en række belysningsopløsninger – få af dem billige. Oprindelig på udkig efter et alternativ til belysningen af ​​IKEAs dyre hydroponics-system, [Professor FartSparkle] og deres kollega prototypede et jernbanesystem, der tillader Clip-on LED-bestyrelser til variable belysningsmuligheder.

Ved inspiration fra lednings- og sporbelysningssystemer var nøglen de 5 mm sikringsholdere monteret på bunden af ​​LED-brædderne. Sniping af deres stopklip gør dem nemme at installere og fjerne fra monteringsskinnerne. Railerne selv fordobles som strømledninger til LED-brædderne, men at holde dem ude af vejen er let gjort med de forskellige 3D-trykte bøjler [professor FartSparkle] har udtænkt. Belysning styres af et potentiometer på effektinjektionskortet, samt enhver hjemmeautomatiseringsstyring via en ESP8266.

[Professor Fartsparkle] hævder, at brædderne kan glide langs skinnerne uden nogen mærkbar flimrende, men de lider af varmeafledningsproblemer. At til side fungerer prototypen godt nok, at 3W-LED’erne kan køres ved halv strøm.

Dette er en genial – og billig – løsning for, når sollys ikke er en mulighed, men du er stadig på udkig efter en løsning, der er i stand til automatisering.

HackadayPrize2017 er sponsoreret af:

Back to top