Hovedfrekvensskærm

[James] Bor i Storbritannien, hvor hyppigheden af ​​elektrisk kraft forventes at være 50Hz, men den har en tendens til at variere afhængigt af udbud og efterspørgsel. Han valgte han ønskede en skærm til at spore dette.

Nu viser National Grid Site en realtidsgraf af de sidste 60 minutter. Men det er også metode let. Tid til at buste loddejernen!

Bevæbnet med blyant og papir [James] skibet ned nogle begreber på præcis, hvordan man tæller frekvensen – han slog sig på tæller 200 cykler, hvilket indebærer, at på 50.000hz ville det tage præcist 4 sekunder. Det næste nummer fik en timing kilde, der var nøjagtige tilstrækkelige til jobbet. En Attiny84 ville ikke gøre teknikken (for unøjagtigt), og heller ikke en ekstern krystal (for dyrt) – dog et realtidsur? Det er billetten! Han udnytter en DS3231 RTC chip, som på +/- 2ppm 32.768khz er meget mere end præcis nok.

Nogle matematik, programmering og lodning senere og skærmen er færdig! Han har endda tilføjet en op / ned pil for at vise det nyeste mønster af el.

Nice one [james]! Sidste år [CH00F] gjorde et lignende projekt, hvor han rev ned på et 194 diskret transistor ur for at se præcis, hvordan det fungerede – som en side, havde han brug for at forstå præcis, hvor nøjagtigt 60Hz kommer ud af sin mur var!

Back to top