Trådløs Microcontroller / PC-grænseflade til $ 3

Sende data fra en mikrocontroller til en pc kræver normalt en slags seriel forbindelse, enten via FIDDLY on-chip USB, FTDI chips eller dyre radio IC’er. [Scott] ønskede ikke at håndtere dette, når han oprettede et netværk af trådløse temperatursensorer, så han hackede et par lavpris 433 MHz-radiosendere og modtagere til at transmittere data til en pc for omkring $ 3.

Efter sensor data indsamles på en mikrocontroller og sendt over radio, er der stadig spørgsmålet om at få det til en pc. Til dette piped [Scott] dataene i mikrofonporten på et billigt USB lydkort. Vi har set dette trick før både i verden af ​​mikrocontrollere og lastningsprogrammer på en Commodore 64 ved hjælp af en kassetteinterface.

Når dataene sendes til lydkortet, dekodes det med en lille Python-app. I betragtning af rækkevidden og kvaliteten af ​​RF-sendere og modtagere [Scott] siger, at det ikke er en meget pålidelig måde at sende data til en pc. Det er dog billigt, og hvis du har brug for at læse sensorer trådløst på et budget, er det svært at gøre meget bedre.

Tjek [Scott] s demo af hans oprettelse nedenfor.

Back to top