Stå op tæt på din lodning med et PI Zero Microscope

Har din Mark 1 Eyeballs ikke længere deres egne, når det drejer sig om fint arbejde tæt på? Lodning kan være en bogstavelig smerte under sådanne forhold, og selv for elf-eyed blandt os, er det nok at tage sig af pads på en 0,4 mm tonehøjde bedst tacklet med en lille optisk hjælp. Når tiderne kommer til en lille hjælp, skal du overveje at opbygge et loddemikroskop fra en PI nul og et par bits og bobs fra banen.

Affordable Commercial Lodde-scopes er ikke yderst svært at komme forbi, men [Magkopian] besluttede at rulle sin egen ved at udnytte Raspberry PI-platformens streamingkapacitet, for ikke at nævne dens overkommelighed. Dette er en virkelig grundlæggende hack – intet er 3D-trykt eller specialfremstillet formalet. Stagebasis er en grundlæggende aluminiumsprojektboks til varmebestandighed og ekstra vægt, og armen er en billig plastkalkekaliper. Picamet er monteret på tykkens glidende kæbe på et skrot af plastiklinje. Linsenheden af ​​kameraet skal hacket lidt for at ændre brændvidden til at arbejde inden for 10 centimeter eller deromkring; Alternativt kan du splurge og få et cam-modul med en justerbar linse. PI er oprettet til streaming, og dit arbejdsområde er præsenteret i Glorious, LAG-Free HDMI Video.

Er [Magkopian] SCOPE til at give dig dybdeopfattet af et stereo-mikroskop? Selvfølgelig ikke. Men for mange job vil det nok være nok, og det faktum, at det kan bygges på den billige gør det til en stor hack i vores bog.

Back to top