Farveobjektsporing med en 8-bit microcontroller

[Craig] sendt i et link til dette projekt, der formår at implementere farvesporing på en 8-bit mikrocontroller på 60 billeder pr. Sekund. Det er nogle ret utrolige præstationer, men vi taler heller ikke om at bruge en hobby-grade mikrocontroller. C8051F360 er en armmikrocontroller med 100 MIPS-gennemstrømning og med et systemur, der kan fungere med op til 100 MHz. Du skal også overveje, at chippen vil kunne ikke gøre noget andet i sporingsfunktionen. Selv med de getchase er det stadig ret utroligt.

Opsætningen bruger et Omnivision ov7720 kamera modul. Det har sit eget 24 MHz ur, som bruges som klokkesignalet på mikrocontrollerens PLL for at generere et 96 MHz systemur. Koden, som er skrevet i en kombination af C- og samlingssprog, skubber optagne sporingsdata til en pc via en seriel portforbindelse. Efter pause kan du se en bare-knogler demo video, der illustrerer, hvad kameraet ser, og hvilke data vises på pc’en.

Hvis du havde systemet i hånden, hvad ville du bruge det til? Måske er det en perfekt tilføjelse til den paintball Sentry Gun, hvor du har hacking væk?

Back to top