Design af produkter med sprøjtestøbning i tankerne

3D-udskrivning er en teknik, vi alle har brugt i alderen hjemme, eller via ShapeWays, men hvis du designer et produkt, vil 3D-udskrivning kun få dig hidtil. Det er rå, langsomt, dyrt og har masser af begrænsninger. Mens det er godt for prototypestadiet, vil i sidste ende produkter fremstillet i volumen blive fremstillet ved hjælp af en anden metode, og sandsynligvis vil det være sprøjtestøbning. At vide, hvordan man designer en rolle for sprøjtestøbning betyder, at du kan starte prototyping med 3D-udskrivning, sikker på, at du vil kunne flytte til en skimmel uden store ændringer i designet.

2017 Hackaday-prisen indeholder en $ 30.000 præmie for det bedste produkt, da vi søger produkter, der ikke kun viser en god ide, men er designet til fremstilling og har tænkt igennem, hvad der kræves for at få dem til brugerne hos brugerne. Nogle af posterne synes at være meget opmærksomme på de udfordringer, der er forbundet med at flytte fra prototyping til produktion. Her er nogle eksempler på bedste praksis, når prototyping med fremtidige sprøjtestøbning i tankerne.

Snapbloks – genanvendelige forme

Snapbloks bygger interaktive modulære blokke, som hver har forskellige funktioner, fra strøm til temperaturovervågning, afspilning af lyd, tænder LED’er og bevægelige motorer. Blokken snap sammen med magneter. At have et modulært blokbaseret system som dette betyder mange produkter til at bygge og bestå. Det betyder en masse opgørelse og dele til kilde. Det kan også betyde mange forskellige sprøjtestøbte stykker. En ting snapbloks gjorde det godt at have det samme topstykke for hver af deres blokke, differentieret af farve. Kørsel af injektionsformet med en farve, så skifte til en anden farve giver udseendet af et andet produkt uden at skulle gøre yderligere dyre forme.

En form, flere produkter. Genbrug dine forme, hvis det er muligt.
Prøv hvor det er muligt, prøv at reducere antallet af forme, du har brug for. Snapbloks kan stadig have brug for mange forme til deres nederste halvdele, men genbrug af toppen er en god plan.

SnappCat – Simple Molds

SnappCat er en enhed, der tager billeder af din kat, et hårdt nødvendigt produkt i en alder, hvor der ikke er nok kattebilleder på internettet. En simpel skimmel vil åbne og lukke og skubbe en del uden modstand. Det betyder, at delen ikke kan have nogen funktioner, der ville “låse” delen i formen, som et sidehul eller overhæng.

Hvis der kræves sidegenskaber, udføres dette i formen med et dias, som er et tredje stykke af formen, der glider ind fra siden og derefter kommer ud, før delen udløses. Slides kan være dyre, men sidehuller er stadig en nødvendighed i kabinetter. Vejen til at gøre det på er at få dine huller være på foreningen af ​​forsiden og bagsiden af ​​kabinettet, så hver side af kabinettet har 1 eller flere sider af hullet. SnappCats design har det, der blev indbygget i deres 3D-trykte skimmelsvamp. Bemærk, at 3 sider af hullet er i den lilla del, og bagdelen dækker den sidste side, hvilket gør et komplet hul uden en kompliceret form.

3 af hullernes 4 sider er på en del, og den fjerde side er på den anden plastikdel.
Braille Compact Print Press – Brug store tolerancer

Titlen på dette projekt er ret beskrivende; Det er en lille trykningspresse til Braille. Man kan sammensætte en note i Braille, så gnid papiret over det for at præget papiret. Det behøver ikke at blive gjort i spejl, selvom en trykpresse ville. Hvad der er vigtigt at bemærke, er, at slopperioden tolerancen i en del, jo mindre warping sager, og jo mere succes vil du have.

[Haydn Jones] lærte sin lektion om den hårde måde, da han 3d trykte med tolerancerne for stramme, og stykkerne passede ikke sammen godt. Hvis din del kræver .001 “Tolerance for de dele, der skal monteres ordentligt, så vil fabrikken kaste væk en masse mislykkede dele (eller regrind dem), og du bliver nødt til at betale for den indsats.

Hvis dine dele tillader en vis variabilitet, er alle lykkeligere, og delene er billigere. Med Braille Compact Print Press bruger de enkle dele, der er kun 6 forskellige designet dele, og placeringen behøver ikke at være perfekt, så tolerancerne kan være ret store.

Større tolerancer gør dette produkt lettere at bruge, påvirker ikke funktionen, og sikre, at fremstillingen vil blive lykkes.
Andre design overvejelser.

I 3D-udskrivning er udkast ikke et vigtigt koncept, men i en skimmel er det vigtigt. Det betyder, at alle vægge vil hælde forsigtigt, så delen kan nemt udstøses fra formen. Dele skal planlægge i mindst 1 grad af udkast, og du skal sørge for, at udkastet går i den rigtige retning, så delen ikke er låst ind i formen.

Intet udkast (venstre) forårsager slid på formen og andre problemer. passende udkast gør det muligt for delen at komme ud af støbeformen let.
Konsekvent vægtykkelse er en anden vigtig designretningslinje. 3D-udskrivning vil bare udfylde et stort område med et mønster, så det bevarer form og styrke, men der er ikke sådan ækvivalent i injektionPå støbning, så et stort hulrum vil ende med en masse plastik. Når det køler, krymper denne plastik, hvilket efterlader en funktion kaldet et vaskemærke (og spilde plastik). Det er bedst at have alle væggene i plastik være den samme tykkelse, og eventuelle funktioner som chefer (til skruer eller holder et stykke på plads) skal være væk fra væggen og forbundet med ribben.

Konsekvent vægtykkelse, bosser offset fra væg med ribben.
Brug forskellige farver eller samme form til udvendige dele. Farve matchning er vanskelig, og mellem kørsler er næsten umulig. Du ønsker ikke at have et hvidt stykke lige ved siden af ​​et lidt ikke-hvidt stykke, fordi Moller lavede de to halvdele på forskellige tidspunkter på forskellige maskiner. Vejen til at løse dette problem er at designe det, så dele er forsætligt meget forskellige farver, eller gøre en familieform, der indeholder begge dele i samme form, så de begge får samme farve plast på samme tid.

Hackaday-prisen Best Product Competition er opvarmning, og vi er glade for at se, hvilke produkter der vil stige til toppen. Vi ønsker at se design, fremstilling og forretningsbeslutninger, du arbejder på, vil tage dit projekt og gøre det til et produkt! Indtast dit produkt nu.

HackadayPrize2017 er sponsoreret af:

Back to top